Bananpalme

Bananpalme

Denne type bananpalme er mindre end dem man kan finde i naturen. Den giver først frugter hvis den bliver over 4 meter høj, men dette sker sjældent indendørs i det danske klima.

Læs mere her om palmen, der ikke er en palme...

Bananen er hverken et træ eller en palme, men en urt med en falsk stamme, som dannes af bladskederne. De store blade, som danner kronen, minder dog meget om en palmes. Derfor kaldes den bananpalme.

Bananpalmen har store og bløde blade, der nemt får revner – det er plantens natur. Hvis du forventer “perfekte” blade uden mærker/revner er dette ikke en plante for dig.

Den er enormt dekorativ med dens blade, der nærmest kommer frem som en spiral. Hvis den er plantet med rigeligt jord, vil den gro meget hurtigt og det er spændene at følge udviklingen af nye blade, som kommer frem i toppen. Som den vokser sig højere, vil den "smide" de nederste blade. De bliver gul og visne - det er helt normalt.

Man skal holde lidt igen med vandingerne ved denne plante, skulle man komme til at overvand sin bananpalme, vil den fortælle det ved at udskille vandet igennem bladene. De vil naturligt begynde at dryppe.

Kort om Bananpalmen

Kend din Bananpalme