En af de største årsager til at planterne går ud, er at de bliver overøst med kærlighed – Ofte efter de er blevet glemt. Du har helt ret. Det skyldes at du har givet din plante for meget vand.

“Det gør ondt i plantehjertet hver gang en flot plante går ud”

Har du glemt at vande dine planter?

Bare rolig – Ingen skam. Vi indrømmer det med det samme – Vi glemmer også indimellem at vande en eller to planter. Det farlige er så, hvis du straks tænker “stakkels plante, det må du virkelig undskylde”. For derefter at give den et ordentligt skyl vand. Du gør det i kærlighed, men du drukner desværre planten i din kærlighed.

Fordi, hvis en plante har stået længe uden vand, har den “vænnet” sig til at blive glemt. Hvis den så pludselig får et ordentlig skyl, så kan dens små rødder ikke følge med. I værste fald kan de drukne..

Derfor skal du – hvis du har glemt at vande en plante i længere tid – starte med at give den lidt vand, også give den lidt mere et par dage efter. Så den langsomt kommer med igen. Del endelig dette vandingstip med andre plantetosser. Så vi sammen kan holde planterne i live gennem vores knap så heldige erfaringer.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her