Pletter på bladene kan have flere årsager. Læs med her og bliv klogere på lige netop de pletter din stueplante har.

Brune / Visne pletter

Har din stueplante fået brune og/eller visne pletter på bladene, kan det skyldes overvanding. Planterne kan ikke lide hvis rødderne sopper i vand. Derfor er det altid en god idé at mærke jorden i sin plante inden man vander.

Hvis din plante er blevet overvandet, er det en god idé at tage den op af jorden og lade rødder tørre. Derefter kan du plante den forfra i noget nyt tørt jord. Du kan læse mere om overvanding her.

Gule pletter

Hvis din stueplante har fået små gule pletter skyldes det skadedyr. Skadedyrene sætter sig på undersiden af bladene og suger saft ud af planten. Det er det der skaber de gule mærker bladene får.

Kig godt efter på din stueplante og finde ud af hvilke dyr der er tale om. Derefter kan du behandle din plante. Du kan læse mere om skadedyr her og få hjælpe til at finde ud af hvilke dyr der er kommet i din plante.

Sorte pletter

Har dine stueplante fået sorte pletter på bladene? Så skyldes det med størst sandsynlighed at den får for meget sol. Hvis planten ikke er egnet til at stå i direkte sol, vil bladene blive solskadet. Solskadet blade bliver ikke pæne igen, derfor er det en god idé at fjerne de grimme blade og derefter flytte planten til en placering med mindre direkte sollys.

Som tommelfingerregel siger vi at direkte sollys går c 1 meter ind i rummet.

Vinduer mod syd er der hvor der kommer meste sollys ind og mod nord er der mindst lys. Så være opmærksom på retningen når du placere dine planter.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her