Blege blade?

Ligner det at din plante har tabt farven i bladene? Ser den helt bleg og syg ud?
Det er der mange der oplever og løsningen er heldigvis meget simpel. Gødning.

Blege blade er et tegn på din plante mangler gødning. En stueplante kan i pricippet leve længe af kun vand. Men med tiden, vil den have suget alt næring ud af jorden og tilsidst er der ikke mere næring for planten at hente. Derfor er derfor er det en god idé og nødvendigt, hvis man vil have store og sund planter, at give gødning.

Skal man give stueplanter gødning?

Nej man SKAL ikke give sine stueplanter gødning. Men hvis man gerne vil have sunde stueplanter, som vokser regelmæssigt, har en flot farve og som er modstandsdygtige overfor sygdom og skadedyrsangreb, så er det altså frem med gødningen.

Vi plejer at sige: Vi mennesker kan i princippet leve af hvidt brød og vand. Men vi har det bedre og er sundere og pænere at kigge på, hvis vi spiser sundt og varieret.
Fuldstændig ligesom med planterne.

Hvilken gødning skal jeg så vælge?

Det behøver heldigvis ikke at være besværligt at give gødning. Gødning kan købes de fleste steder – også i mange supermarkeder. Samtidig behøver det heller ikke være dyrt. Planterne er glade, bare de får noget med mere næring i, end blot vand.

Vi bruger gødningen Bio Grow fra BioBizz. Det er vores helt store favorit som vi har brugt gennem mange år. Vi er så glade for den, at vi nu er begyndt at sælge den, så dine planter også kan blive forkælet. Du kan finde den lige her Den er fremstillet af 100% naturlige ingredienser og indeholder alle de nærringsstoffer som stueplanter har brug for. Og så er den nem at bruge. Den skal bare blandes i vandingsvandet. Du kan også finde vores andre favoritter indenfor plejeprodukter til stueplanter her.

Hvis du ikke har gødning i huset, kan du også vande med grøntsagsvand. Skræl nogle kartofler og læg skrællerne i vand et døgns tid. Skrællerne vil afgive stivelse og vitaminer til vandet, som er god næring for stueplanterne. Tag skræller op af vandet og vand så dine planter. 

Du kan også vande dine planter med både the og kaffe. Begge dele er naturlige ingredienser og dine planter vil blive glade for den ekstra næring.

Hvor ofte skal jeg give gødning?

Helt præcist hvor ofte du skal gøde, kommer an på hvilken gødning du bruger. Gødning kan købes i forskellig former. Både flyende, “perler”, sticks og kugler. Vi bruger altid flyende, da vi syntes det er lettest at dosere korrekt. Men der er intet der er forkert.

Med flyende gødning tilføjer man det til det vand man eller vil vande med. Ofte vil det være nok at give gødning ved hver 2.-3. vanding.

Planterne har brug for ekstra næring i sommerhalvåret, hvor de vokser mest. Derfor er det vigtigst du giver gødning her. Da planterne er i hvile periode om vinteren, vil de ikke bruge den ekstra næring der er i gødningen. Derfor skal du være mere sparsom med gødningen i vinterhalvåret.

Det er vigtigt du følgere instruktionerne på den gødning du har købt. For meget gødning kan også være skadeligt for planterne. Den gødning vi anbefaler fra BioBizz, skal bruges hver 14. dag i sommerhalvåret og max én gang om måneden i vinterhalvåret. 

Hvad sker der hvis min plante ikke får gødning?

Hvis du i længere tid ikke giver dine planter gødning, vil de stoppe med at gro og til sidst vil de dø. Jorden vil blive næringsfattig og det er ikke sundt for planten. Dine stueplanter vil også blive mere skrøbelig ved sygdomsangreb og skadedyr.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her