Hvorfor er bladene krøllede?

Krøllede blade er et tegn på manglende fugt.
De fleste stueplanter er tropiske planter, som er vant til en høj luftfugtighed. Derfor kan den tørre luft vi har indendørs være en udfordring for planterne.

Hvad skal jeg gøre?

Det er en god idé at forstøve eller overbruse planterne. Det er med til at øge luftfugtigheden omkring planten.

Sørg også for din plante har fået det vand den skal have. Hvis en plante ikke har fået nok vand, kan bladene også krølle sig sammen. Hvis en plante er tørret for meget ud, vil den trække væsken fra bladene tilbage til stammen, for at overleve.

Hold hele tiden øje med dine stueplanter. Jo hurtigere du reagere når din plante viser tegn på mistrivsel, jo lettere er det at rede den.

Hvis en plante står for længe med krøllede blade, vil bladene visne. Når først et blad er visent, kan det ikke redes. Klip det af, så planten ikke skal bruge mere energi på det.

Hvor ofte skal jeg forstøve mine planter?

Planterne kan næsten ikke få meget med en forstøver. Langt de fleste stueplanter elsker den høje luftfugtighed det giver.

Om vinteren når radiatoren er tændt, vil luften i hjemmet blive mere tør og om sommeren har de bruge for fugt, for at have en sund vækst. Derfor er det en god idé kan være flittig med forstøveren hele året.

Forstøv dine stueplanter hver eller hver anden uge. De bliver glade for det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her