Julen er hjerternes fest og for mange er den smukke julestjerne et symbol på, at den skønne højtid nærmer sig. Julestjernen bringer glæde og farve ind i hjemmet, med sine smukke stjerneformede blomster. Trods sit smukke ydre, kan Julestjernen være lidt af en drillenisse, som kan være svær at styre, så den står smukt og flot gennem hele december. Få vores bedste tips til Julestjernen lige her.

Vores bedste tips

 • Julestjernen tåler slet ikke træk og kulde.
  • Køb din julestjerne hos en blomsterhandel eller i en butik, hvor planten står lunt og godt.
  • Beskyt planten under hjemtransporten
  • Placer ikke din julestjerne for tæt på åbne vinduer og døre
 • Placer din julestjerne så den står lunt og lyst (18-22°C)
 • Vand din julestjerne når det øverste lag jord er tørt
  • Vand altid med lunket vand
  • Vi anbefaler du placere din julestjerne i en underskål, så du kan give den vand “nedefra” igennem underskålen.
  • Hvis du vil vande “ovenfra”, så anbefaler vi du overbruser den eller forstøver den med vand

Pas på din Julestjerne under hjemtransporten

Det er faktisk allerede under hjemtransporten, at det kan gå galt med din Julestjerne. Julestjernen tåler nemlig slet ikke frost, træk og kulde. Så hvis du har mulighed for det, er det en god ide at pakke din Julestjerne ind i silkepapir, eller skærme den bag et tæppe eller en jakke. Et godt tip er også at købe en julestjerne i en butik, hvor den har stået varmt og godt. I en del supermarkeder er julestjernerne placeret ude i indgangspartierne, hvor de udsættes for meget træk og kulde. Her kan du risikere julestjernen allerede er blevet skadet af kulden, inden du har fået den med hjem. I så fald, kan du risikere at den ikke holder ret længe derhjemme.

Hvor kan jeg sætte min julestjerne?

Julestjernen trives bedst i helt almindelig stuetemperatur på 18-22°C. Planten skal placeres lyst og den kan faktisk tåle direkte sol. Vær dog opmærksom på, at en placering i vinduet, ikke nødvendigvis er en god ide, selvom planten kan tåle solen. Planten kan nemlig ikke tåle træk og kulde. Så hvis det trækker meget ind fra vinduet, eller hvis det ofte er åbent, så er vindueskarmen ikke den bedste placering.

Hvorfor tåler julestjernen ikke kulde?

Planten er vant til et meget varmere klima end det danske. Botanikere har gennem flere omgange forsøgt at skabe en mere hårdfør julestjerne, end dem vi kender i dag. Men det er endnu ikke lykkedes. Julestjernes trives simpelthen bedst i varme og sol. Så det danske klima er altså for koldt til den skønne plante og derfor skal den så vidt det er muligt, skånes mod de lave temperature.

Hvor ofte skal jeg vande min julestjerne?

Det kan være lidt svært at finde den rette mængde vand til julestjernen. Planten tåler ikke at tørre fuldstændig ud. Men den tåler heller ikke at få for meget vand. Vores bedste tip er, at du giver din julestjerne vand, når det øverste lag jord føles tør. Det er vigtigt, at vandet ikke er for koldt. Vand helst din julestjerne med lunket vand.

Det er desuden en god ide at sætte din julestjerne i en underskål. Så du kan vande den i underskålen i stedet for direkte i potten. Hvis du vander din julestjerne “ovenfra” er det bedst med en overbrusning. Hvor du tager julestjernen ud i bruseren eller sprayer vand på med en forstøver.

Plantedoktor – hjælp min julestjerne

Min julestjerne smider bladene

Hvis din julestjerne begynder at tabe bladene, så kan skyldes at den har fået for meget vand. Overvanding kan føre til rødderne begynder at rådne og så smider planten sine blade. Lad din julestjerne tørre held ud, før du vander igen.

Min julestjerne har blege blade

Hvis din julestjerne står for varmt (varmere end 18-22°C) så kan du risikere den får blege blade. Prøv at flyt din plante til et lidt køligere sted.

Min julestjerne har mørke blade

Hvis din julestjerne står for køligt (under 18-22°C) så kan du risikere den får mørke blade. Prøv at flyt din plante til en varmere placering.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her