Trips

Sådan ser Trips ud

1-2 millimeter lange insekter. De ligner små sorte eller lyse streger som bevæger sig hurtigt under bladene. Trips findes ofte på undersiden af bladene, på nye skud og blomsterstande. Her er saften let for dem at komme til.

Se på bladene om din plante er angrebet af Trips

Man kan se på bladene når der er trips på planten. Når trips suger saft fra en plante, efterlader der små luftlommer i cellerne, som gør at bladene kan få et sølvfarvet skær og bladene får små gule pletter.

Tegn på din stueplante er angrebet af Trips

  • Sølvgrå og hvide pletter på bladene
  • Små buler på bladene
  • Insekterne flyver op ved vanding

 

Isoler straks din plante

Det er vigtigt du straks isolere din angrebne planter, så den ikke står i nærheden af dine andre planter. Trips formere sig hurtigt og de er meget besværlige at komme af med. Så derfor er det en god idé at undgå de spreder sig. 

Hvordan slipper jeg af med Trips?

Hjemmelavet kur
Der er ikke rigtigt nogen effektiv hjemmelavet kur mod til bekæmpelse af trips. De kan være meget besværlige at komme af med, fordi de er meget robuste og taknemlige i forhold til levevilkår. De kan overleve mange steder, under mange forskellige forhold og temperaturer.

Et af de bedste råd mod trips, er at overbruse planten ved kraftig styrke, for at vaske dyrene væk. Pas dog på bladene ikke går i stykker. 

Du kan også prøve at vaske bladene med en klud. Hvis din plante har et skud eller et blad hvor tripsene er tydelige, så tag en våd klud og tør bladet af. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her