Kan jeg lave stiklinger af mit gummitræ?

Den letteste måde til at lave en stikling af dit Gummitræ, er ved at lave en topstikling. Med denne metode, tager du simpelthen toppen af dit Gummitræ og laver det til en ny plante.

  1. Du starter med at skærer toppen af dit Gummitræ. Der skal være 3-5 blade på den top du klipper af. Når du skære i Gummitræet vil du opleve at der løber hvidt “mælkelignende” væske ud af stilken. Vær opmærksom på det godt kan klistre lidt. Se 1. billede.
  2. Når du har klippet din stikling af sætter du den i vand. Herved stopper den med at udskille saften. Se 2. billede.
  3. Herefter planter du stiklingen i jord. Jorden skal hele tiden fugtig. Stiklingen kan ikke lave rødder, hvis jorden er indtørret. Se 3. billede.
  4. For at hjælpe stiklingen med hurtigt at danne stærke rødder, så anbefaler vi at du giver den lidt Root Juice. Det er en gødning, som er skabt til at give planten en eksplosiv rodudvikling.
  5. For at hjælpe planten til at holde på fugt og varme, anbefaler vi at du sætter plastik om planten. På den måde får det samme effekt som et drivhus. Se 4. billede.

Stikling af gummitræSæt stiklingen af dit gummitræ i vand

Sæt stiklingen fra dit gummitræ i jordStikling af gummitræ

Når du har skåret et topskud af dit gummitræ, vil planten udskille en hvid, klistret væske. Dette er helt normalt. Den kan godt blive ved i lidt tid, men hold øje med at det stopper igen.

Vær opmærksom på at dit gummitræ vil ændre udtryk, dels selvfølgelig fordi du fjerner toppen, men også fordi den efterfølgende vil skyde med to skud. Den begynder altså at forgrene sig. Så ved at beskære gummitræet får du med tiden en mere fyldig plante.

Har du ikke et gummitræ, så kan du købe et fint et hos os lige her. Vi sender til hele Danmark.

Hvordan skal mit Gummitræ passes?

Vil du gerne vide mere om Gummitræet og hvordan planten gerne vil passes? Så se vores indlæg her, hvor vi kommer med alle vores anbefalinger til pasning af den smukke stueplante.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her