Spindemider

Kendetegn

Et lille insekt på 0,5-1 millimeter. De laver spind mellem blade og stammen på planten. Spindemider sidder på undersiden af bladene, mens oversiden af bladet bliver fyldt med små gule prikker. Spindemiderne suger saft fra bladene og får den farve som planten har. Derfor kan de være svære at se. Særligt om vinteren er planterne sårbare overfor spindemider, pga. den tørre luft og svage lys.

Tegn på din plante er angrebet af spindemider

  • Små gule pletter på bladene. Det vil ofte være første tegn der viser sig.
  • Tyndt spindelvæv på planten
  • Blade der er farveløse, blege og slappe 

Hvad skal jeg gøre?

Har du mistanke om der er spindemider i din plante, så er det vigtigt du reagere hurtigt. Hvis først de har etableret sig godt i en plante, kan de være svære at slippe af med. 

Undgå spindemiderne spreder sig til dine andre planter

  • Isoler din angrebne plante fra dine andre planter. Sæt den ind i et rum fra sig eller langt væk fra dine andre planter
  • Har du ikke mulighed for at sætte den angrebne plante væk til et sted, hvor der ikke er andre planter? Så beskyt i stedet dine planter med Leaf coat. Leaf coat laver et beskyttende lag på din plante, som skadedyrene ikke kan lide. Det er helt naturligt og forsvinder af sig selv efter 14 dage. 

Slip af med spindemider


Overbrus den angrebne plante med jævne mellemrum. Det kan gøre det vanskeligere for dyrene at etablere sig. Samtidig vil det øge luftfugtigheden og det bryder spindemiderne sig ikke om. 

Herunder giver vi dig, tre ting du kan gøre, for at slippe af med små spindemider. 

  1. Spray bladglans på plantens blade for at slippe af med spindemider. Bladglans bruges som regel til give bladene glans og en flot farve. Men det kan også bruges mod skadedyr. Olien deri, vil lægge en hinde over spindemiderne, som herved forhindres i at ånde. Du skal spraye på både oversiden og undersiden af bladene. Ofte sidder de på undersiden og det er også her de ligger deres æg.  Vær dog opmærksom på ikke at bruge for meget. Overdreven bruge af bladglans kan hæmme planternes evne til at optage fugt og lys gennem bladene.
  2. Bekæmp spindemider ved at flytte den angrebne plante til en køligere placering og øg luftfugtigheden omkring planten. Spindemider elsker varm og tør luft og kan derfor ikke lide kulde. Du kan øge luftfugtigheden ved at overbruse planten eller sprøjte den med forstøveren. Når du har flyttet den angreben plante, er det vigtigt du foretager en grundig rengøring der hvor planten stod. Spindemiderne kan nemlig lave spind og sætte sig på vinduer eller i vindueskarmen. Derfor kan en ny plante på samme placering let blive smittet. 
  3. Du kan også slippe af med spindemiderne ved at vaske plantens blade med sæbevand (1 spsk. sæbe og 1 liter vand). Gør dette cirka én gang om ugen eller indtil spindemiderne er væk.
    Vær grundig og gør det både på oversiden og undersiden af bladene. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her