Vi får ofte mange spørgsmål om alle vores syltekrukker. Bruger i dem inde eller ud? Hvad med dræn? Hvor køber i dem henne? osv. Nu har samlet alt information vi har omkring syltkrukkerne her. Håber i får svar på jeres spørgsmål.

Genbrug er nøgleordet

Vi har fundet alle vores syltekrukker brugt. Selvom Knapstrup har genoptaget produktionen af de populære krukker, er det altså de gamle vi syntes er de sjoveste og fineste. Det er selvfølgelig en smagssag, men elsker de historier som tit følger med.

Når vi har købt nogle syltekrukker brugt, har vi ofte fundet en samling. Så kan man også tit få dem billigere, end hvis man finder dem enkeltvis. De er nemlig blevet ret dyre, fordi de er blevet så populære.

Både ind og ude

Vi burger krukkerne både inde og ude. Jeg ved ikke hvor mange vi har. Og vi har næsten for mange til at tælle dem. Én ting er helt sikkert. De kommer aldrig til salg. Det er i flere der spørger efter ind i mellem. Men det er vores syltekrukke-familie. Og man sælger ikke sin familie. 🙂

Når vi kigger efter syltekrukker til salg (det gør vi nærmest altid), så går vi ikke efter nogle bestemte. Det er nogle som kun vil have de gamle Knapstrup f.eks., men vi syntes de er skønnest når de bliver blandet. Vi kan lide dem allesammen. Og der er virkelig mange forskellige typer, former og farver.

Udendørs brug

Når vi bruger krukkerne udenfor, laver vi huller i bunden. Det gør vi for at vandet kan løbe væk, så de ikke drukner. Man kan lave huller på flere måder. Enten ved at bruge boremaskine og et murebor, eller ved at hamre en skrue igennem bunden. Begge dele er effektivt. Man skal bare være opmærksom på at når først der er hul i bunden af en krukke, så er den permanent til udendørs brug.

Indendørs brug

Når vi bruger krukkerne indendørs slipper vi for at lave huller i dem. Man for at forhindre at planterne drukner, laver vi typisk dræn i bunden. Den kan man enten gøre ved at ligger sten, potteskår eller legakugler i bunden. Så det vand planten ikke drikker med det samme, ligge ned i bunden – væk fra rødderne, så de ikke rådner.

Håber det vi har skrevet giver mening, eller så skriv en kommentar med det du er i tvivl om, så hjælper vi gerne 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her