Dracaena – En stor plantefamilie som er nem at passe

0
2582

I dette blogindlæg har vi fokus på en hel familie og ikke blot en enkelt plante.
Men det er der en god grund til. I Dracaena-familien ligner de nemlig hinanden ret meget – både på udseende og væremåde.

Særligt for de fleste af de Dracaena vi kender herhjemme er at de øverst har en roset af de grønne eller stribede blade. Når planterne vokser vil de typisk udskiller nogle af de nederste blade så det danner en fin stamme. Når vi ser Dracaena-planterne i butikkeren, er de ofte sat sammen med 3-4 stammer i én potte i forskellige højder.

De ligner alle hinanden. Både udseende og væremåde.

Der er omkring 80 forskellige arter i Dracaena-familien. Bladene er variere meget fra slags til slags. De kan have både grønne, gule og guldfarvede blade – nogle også med lyserødt eller rødt. Bladene har også forskellige former. Små, spidse, runde, store, ovale og bløde.

Som stueplanter herhjemme er de mest almindelige: Marginata, Fragrans, Fragrans Compacta, Fragrans Deremenis, Reflexa, Sanderiana og Surculosa

Vanding af Dracaena:

Fælles for alle i familien er at de er utrolig gode til at lagre vand i stammen. Det er det der gør planterne virkelig nemme at passe. De skal ikke have så meget vand, som mange andre stueplanter.

Den tåler ikke at stå og soppe i vand. Hvis der står for meget vand i potten, vil planten rådne. Det er meget bedre at glamme den engang i mellem. Den må hellere end gerne tørre ud mellem vandingerne.

Placering af Dracaena planterne:

Dracaena planterne vil gerne have lys. Massere af lys! Men endelig ikke direkte sollys, da det kan være med til at ødelægge mønstret i blandede. Være også opmærksom på temperaturen hvor du placere din Dracaena. Den kan nemlig ikke fordrage kulde. Så vær sikker på den ikke for træk eller står ved et vindue der ofte er åbent.

Generelt er det nogle meget nemme stueplanter. Hvis man tænker over placeringen af sin Dracaena fra starten, så den ikke får træk og kulde, og man samtidig sørger for kun at vande den når jorden er tør, så kan man have gode af sin grønne stureplante i lang tid. Den er meget taknemlig. En god type plante til begyndere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her