Dracena, er en skøn plantefamilie, som skaber en botanisk og tropisk stemning i din indretning. Dracaena planter passer særlig godt ind i nutidens indretning, hvor det er moderne med store, fyldige grønne planter. 

Dracena, som også omtales som dracæna eller Dracaena, er en plante familie med over 80 forskellige arter. I dette indlæg vi vil fokusere på pasning af hele familien, og ikke blot en enkelt art, og det er med god grund. Planterne i Dracena familien ligner nemlig hinanden ret meget – både af udseende og væremåde.

Dracaena er en høj og voluminøs plante, som enten har en eller flere stammer, hvor på de øverst har en roset af grønne eller stribede blade. Dracena plantere nåes i mange forskellige varianter. Planterne kan have grønne, gule og guldfarvede blade – Nogle planter kan endda få blade med lidt lyserødt eller rødt på sig. Ligesom farverne på bladene kan variere, så har planterne også blade i mange forskellige former. De kan være små, fine, spidse, store og bløde. Når planterne vokser, vil de typisk udstille nogle af de nederste blade. På den måde opbygger planten med tiden en fin stamme.

Netop stammen, kan også variere en hel del i udseende fra Dracena til Dracena. Stammerne kan være tykke eller tynde, høje eller lave, forgrenede eller flettede. En Dracena kan have en eller flere stammer, og de fåes i alle størrelser. Ligefra en almindelig stueplante til et højt indendørs træ. Uanset om du vælger en stor eller lille plante, vil planten med sine volumiøse grønne blade, skabe et tropisk udtryk i din indretning.

De ligner alle hinanden. Både på udseende og væremåde.

Som stueplanter herhjemme er de mest almindelige: Marginata, Fragrans, Fragrans Compacta, Fragrans Deremenis, Reflexa, Sanderiana og Surculosa

Vanding af Dracaena:

Fælles for alle i familien er at de er utrolig gode til at lagre vand i stammen. Det er det der gør planterne virkelig nemme at passe. De skal ikke have så meget vand, som mange andre stueplanter.

Den tåler ikke at stå og soppe i vand. Hvis der står for meget vand i potten, vil planten rådne. Det er meget bedre at glamme den engang i mellem. Den må hellere end gerne tørre ud mellem vandingerne.

Kender du Hydroponisk dyrkning? Det er en metode hvor planterne ikke står i jord men kun i vand. Dracaenaerne er særdeles velegnet til denne metode. Læs mere om det her.

Placering af Dracaena planterne:

Dracaena planterne vil gerne have lys. Massere af lys! Men endelig ikke direkte sollys, da det kan være med til at ødelægge mønstret i blandede. Være også opmærksom på temperaturen hvor du placere din Dracaena. Den kan nemlig ikke fordrage kulde. Så vær sikker på den ikke for træk eller står ved et vindue der ofte er åbent.

Generelt er det nogle meget nemme stueplanter. Hvis man tænker over placeringen af sin Dracaena fra starten, så den ikke får træk og kulde, og man samtidig sørger for kun at vande den når jorden er tør, så kan man have gode af sin grønne stureplante i lang tid. Den er meget taknemlig. En god type plante til begyndere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her