Vores sommerferie startede med en seddel i postkassen, med overskriften ”Vandingsforbud året rundt”. Vi så på hinanden, og ud af vinduet på alle vores planter. Sukkede dybt, kiggede på hinanden igen, og sagde ”hvad gør vi så nu? ”.

“Vandingsforbud året rundt”

(Reklame for GARDENA)

Vores vandværk har simpelthen lavet forbud mod at vande med vandslange. For at passe på grundvandet. Det klart, naturligvis, vi kan jo godt forstå vi skal passe på miljøet. Meeen. Når fornuften så er pakket væk, så er det lidt uoverskueligt at vande alle vores planter med en vandkande. Så vi måtte gå i tænkeboks, og vi har nu fået lavet en genial løsning, så både vandværket, miljøet, planterne og vi er glade.

Palletank

Vi fandt en brugt palletank på 1000l på Den Blå Avis til 300 kr. Den har vi sat op bagved vores skur. (Det krævede lige en større oprydning, så lyder nemmere end gjort. Men nu står den der, og vi er glade). Vores skur er ca. 25 kvm2 stort, så det giver en stor tagflade, som får massere af regnvand. Regnvand, som vi meget gerne vil vande med.

Nedløbsrør

I forbindelse med opsætningen af palletanken, har vi fået ”ommøbleret” vores tagrende og nedløbsrør.
Vi har fået lavet nedløbsrørene sådan, at alt vand der løber ned i tagrenderne på begge sider af skuret, løber ned i Palletanken. Vi er allerede nu, efter en enkelt byge siden den blev sat op, meget imponeret over hvor meget vand det faktisk bliver til.

Pumpe

I palletanken har vi installeret (lyder meget mere besværligt end det er, jeg uddyber om lidt) en pumpe fra GARDENA. Pumpen skaber så meget tryk i palletanken, at vi kan tilkoble vores vandslange dertil. Og nu, det allerbedste (kæmpe bifald) på grund af pumpen kan vi vande akkurat som vi plejer. Nu bare med opsamlet regnvand i stedet for vand fra hanen. Vandslange, vandspreder, Micro-drip, dyser, vippevander osv. Tanken fungere lige som en vandhane, og med den store kapacitet når den er fuld (og det skal den nok blive) så er der massevis af vand til haven. Nu til installationen. Du kobler pumpen til strøm, sænker den ned i palletanken, også tilkobler du vandslange. That´s it, det kunne vi to piger godt ordne. Så ingen besvær her.

 

Vi har prøvet to forskellige pumper fra GARDENA til vores regnvandsopsamling, og begge pumper har vi haft stor succes med. Du kan læse mere om begge slags nedenfor:

Regnvandstønde Pumpe 4700/2 inox:

Effekt: 550 W
Maks. Leveringskapacitet: 4700 l/t
Maks. Tryk: 2.3 Bar


Pumpen fungere fint til når du skal vande haven med vandslange. Den er nem at installere, og den larmer heller ikke ret meget.  Pumpen starter med det samme når du begynder at bruge vand, og stopper helt, når du er færdig med vandudtagning. Den kan bruges sammen med vippevanderen AquaZoom fra GARDENA. Du kan læse mere om pumpen her

Dyk-/trykpumpe 5900/4 inox

Effekt: 900 W
Maks. Leveringskapacitet: 5900 l/t
Maks tryk 3.5 bar

Har du brug for at tilkoble vandspredere, og flere forskellige vandingsprodukter til din vandslange, som kræver ekstra tryk, vil vi anbefale dig denne pumpe. Med dens styrke kan man vande med brusepistoler eller bruge op til 3 vippevandere samtidig. Den kan også bruges til at pumpe vand fra brønde eller cisterner. Pumpen starter med det samme når du begynder at bruge vand, og stopper helt, når du er færdig med vandudtagning. Lige som den ovenstående pumpe, var denne her også med nem at installere. Du kan læse mere om pumpen her

Hvilke fordele har i opnået ved at gå over til regnvandsopsamling?

Vi er sååå glade for vi valgte at investere i regnvandsopsamling. Fremover kan vi spare mange penge på vandet, og samtidig gør vi noget godt for miljøet. Du kan komme forholdsvis billigt i gang med at opsamle regnvand, så du kan hurtig tjene din ”investering” hjem igen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her