Med nøglerne til det nye hus, tog vi en vild beslutning. Begge vores hjerter banker for retro, teak og hygge. Nu skulle det altså være. Vi vil skabe det perfekte hjem, hvor 1960’erne møder 2019. Vi fandt i den forbindelse de fineste plakater hos Dansk Plakatkunst, som passer perfekt ind i vores nye “gamle” hjem.

“Velkommen til 1960 “

Plakater med historie
Sponsoreret samarbejde Dansk Plakatkunst
Det sjove ved at købe gamle reklamer, er at de fortæller historien om, hvordan det var på det givne tidspunkt. Man får utrolig meget historie og stemning ud af en genoptrykt reklame. Lige nøjagtig den stemning, som vi gerne vil tilføje vores rum. Vi har møblerne fra gammel tid, men hvordan var det så lige det var dengang? Det hjælper plakaterne med at fortælle og vise os. Hos Dansk Plakatkunst genoptrykker de masser af gamle og historiske reklamer, til de fineste plakater. Mange af reklamerne er lavet af kendte kunstnere og designere, og der er reklamer for mange produkter, som vi stadigvæk kender og bruger i dag.

Man kender en Philips

Vi gik specifikt efter plakater som passede ind i vores retrostil, og som er fra den tidsalder som vi gerne vil ramme.Vi fandt den fineste Philips plakat, som er en reklame for en radio fra 1940. Plakaten forestiller en fin dame der sidder og kigger hen mod sin Philips radio. En flot gamle radio. (Hvad sker der for radioer slet ikke er lige så fine og detaljerige længere?). Nå men, vi kunne lige forestille os, hvordan sådan en fin dame, kunne have siddet i vores gamle møbler en gang. Hurtig var den bestilt.

Vi har en ingen hvidevægge politik i vores nye hus, og de farvede vægge fremhæver plakaten så flot. Nu er vores drøm, at vi skal have en radio magen til plakaten. Så kan vi sidde og føle os som den fine dame fra plakaten. Man har vel lov at drømme ikke?

Se vognen i forum

Plakaten forestiller et par som er ude at køre. Men bilen eksistere ikke, og det gjorde den heller ikke for mange mennesker i 1945érne, som ikke havde råd til en bil under og efter besættelsen. Vi synes simpelthen plakaten er så fin i farverne, og meget humoristisk. Det er en sjov tanke at man i dengang ikke bare kunne købe en bil.

Plakaten passer den perfekt til vores gamle møbler, som netop er fra den gang. Man kan helt føle menneskerne, tiden og stemningen Netop det, som vi synes er helt fantastisk ved gamle møbler. Sikke en historie de har med sig. Hvem mon har siddet i stolene engang? Det er da stemning, hygge og prikken over iét, som man ikke får med når man køber nyt. Jaa, bare kald os tosser. Men se nu lige møblerne, de kunne da noget med design dengang. Den må i da give os.

“DET ER FANTASTISK HVAD PLAKAT KAN GØRE FOR ET RUM”

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her