Vi elsker de gamle husmor-tips. Det er skønt når man kan løse sine plante-problemer med de ting man i forvejen har i skuffer og skabe. Her giver vi jer de mest populære af de tips vi har delt med jer. Kom gerne med jeres erfaringer nederst i kommentarfeltet! Håber i kan bruge det.

Kartoffelskræl

Smider du dine kartoffelskræller ud? Stop med det! Lig dem i stedet for i en kande med vand og lad dem trække deri i et par dage. Vandet bliver tilført en masse gode næringsstoffer som dine planter vil elske! Så næste gang du har skrællet kartofler, så gem skrællerne.

Appelsinskal

Døjer du med sørgemyg? Giv ikke op. Lig i stedet for noget afpillet appelsinskal på toppen af jordet. Dyrene kan ikke lide lugten og de syre der er i skallen, og de vil derfor flytte. Det kan være en god idé at isolere den plante der er angrebet, ellers flytter sørgemyggen bare over i naboplanten.

Te

Kold tevand. Det er vi ikke mange der kan lide, men planterne elsker det. Hvis du har glemt en kop te og det har stået og blevet koldt, så hæld det endelig ikke ud, men giv det i stedet for til dine potteplanter. Te er sund for planter, da det indeholder næringsstoffer, som planter har for, for at vokse og blive stærke. Te er med til at neutralisere kalkindholdet i vandet, og det er der mange planter der godt kan lide.

Øl

Vi har efterhånden delt det mange gange – men det er KUN fordi det er et mega godt råd! Smør bladene ind i øl. Øllet fjerne kalkpletter og efterlader bladene skinnende og grønne som aldrig før! Held øllet i f.eks. en skål og dyp en klud i det. Smør det forsigtigt på bladene og med det samme kan du se resultatet.
EKSTRA TIP: Vi har engang forsøgt at putte øl i en forstøver og så spraye det på alle planterne. LAD VÆRE MED DET! Med mindre du elsker klisteret gulv og lugten af værtshus.. 😉

Kanel

Kanel er genialt til dine potteplanter. Hvis du har en plante hvor der er kommet hvidt mug på toppen af jordet, kan du med stor fordel stryge en smugle kanel ovenpå og i løbet af en uges tid vil det forsvinde.
Kanel kan også modvirke bladlus, hvis du skulle være så uheldig at de har fundet vej til dine planter. De kan ikke lide lugten af kanel og de vil ende med at flytte.
Udover at kan fjerne irriterende problemer fra dine planter, kan kanel også noget andet. Der er faktisk mange rigtig gode næringsstoffer i kanel. Så hvis du har givet en plate kanel, og derefter vander den, vil kanelet trænge ned i jordet og give din plante næring.

Kaffegrums

Det gamle kaffegrums er også genialt som gødning. Kaffegrums har et højt indhold af kvælstof, fosfor, mineraler og kalium, hvilket dine planter elsker.
Saml dit kaffegrums og lig det på en avis, så det kan tørre. Det er meget lettere at arbejde med hvis det er helt tørt. Når det er helt tørt, stryger du det med let hånd, hen over jordet ved planterne. Arbejd det forsigtigt ned i jordet.
Kaffegrums kan være en kraftig form for gødning til planterne, derfor er det vigtigt at du ikke gør det for ofte. 2 gange om året er fint.

Sugerør

Én af de største dødsårsager blandt planter en faktisk overvanding. Men der er noget du kan gøre, hvis du har været liiidt for gavmild med vandet.
Hvis en potteplante har fået for meget vand, kan du hjælpe den på vej til at tørre igen. Stik sugerør nede i jordet rundt omkring i planten. Der jordet vil have nemmere ved at “trække vejret” og dermed tørre igen. Og så slipper du for at have en plante der dør på grund af overvanding.

3 KOMMENTARER

  1. Hej. Hvor ofte kan man høre de forskellige ting. Kan man give sin plante for.meget næring, hvis fx stryger kanel på jorden og vander med kartoffelvand og te?

    Mvh Katrine

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her