Vi elsker de gamle husmor-tips. Det er skønt når man kan løse sine plante-problemer, med ting som man i forvejen har i sine skuffer og skabe. Her giver vi jer vores bedste tips, som vi selv har prøvet med stor succes herhjemme. 

Plej dine planter med kartoffelskræller

Smider du dine kartoffelskræller ud? Lad være med det. Læg dem i stedet for i en kande med vand og lad dem stå og trække til næste dag. Dagen efter fjerner du skrællerne og vander med vandet. Det vil dine planter elske. Vandet bliver nemlig tilført en masse gode næringsstoffer, som planterne godt kan lide.

Skræm sørgemyg væk med appelsinskal

Er din plante angrebet af sørgemyg? Prøv at læg et stykke appelsinskal på toppen af jorden i den angrebne plante. De små fluer kan ikke lide lugten og de vil derfor flytte. Husk også at lægge appelsinskal i de planter der står i nærheden af den angrebne plante, så sørgemyggene ikke flytter derover i stedet.

Plej dine planter med tevand

Kold tevand. Ikke lige vores favorit. Men planterne derimod, de elsker de. Har du glemt en kop te, som nu er blevet kold, så hæld det endelig ikke ud. Giv det i stedet for til dine potteplanter. Te er sundt for planterne, fordi det indeholder en masse gode næringsstoffer, som kan hjælpe planterne til at vokse sig stærke. Te hjælper samtidig med at neutralisere kalkindholdet i vandet og det er der mange planter der godt kan lide.

Få skinnede blade med øl

Næste gang du skal have en øl, så del den med din plante. Hæld lidt øl i en skål og dyp en klud i det og smør det så på plantens blade. Øllet kan fjerne kalkpletter og det efterlader bladene skinnede og grønne. Mange frygter der kommer til at lugte af øl i hele huset. Men bare rolig, det gør der ikke. Det er ganske lidt øl du skal bruge.
EKSTRA TIP: Vi har engang forsøgt at putte øl i en forstøver og så spraye det på plantens blade. LAD VÆRE MED DET! Med mindre du elsker klisteret gulv og lugten af værtshus..

Kanel – Din alt-mulig-mand

Kanel er genialt til dine potteplanter. Har du en plante, hvor der er kommet mug på toppen af jorden, kan du bruge kanel til at fjerne det. Drys lidt kanel ovenpå muggen og i løbet af få dage vil det forsvinde. Du kan også bruge kanel, hvis din plante er angrebet af sørgemyg. De små irriterende fluer, kan ikke lide lugten og de vil derfor forsvinde. Sidst men ikke mindst, er kanel også fantastisk som ekstra pleje til dine stueplanter. Drys lidt kanel på jorden og vand derefter. Så vil kanel trænge ned i jorden og give din plante ekstra næring, som hjælper og beskytter planten mod blandt andet sygdom.

Brug kaffegrums som gødning

Kaffegrums er genialt som gødning. Kaffegrums har nemlig et højt indhold af kvælstof, fosfor, mineraler og kalium, hvilket dine planter elsker.
Start med at samle dit kaffegrums og læg det på en avis, så det kan tørre. Det er nemlig meget lettere at arbejde med hvis det er helt tørt. Når det er tørt, stryger du det med let hånd, hen over jordet ved planterne. Herefter arbejder du det forsigtigt ned i jorden med hænderne. Vær dog påpasselig. Kaffegrums kan være en kraftig form for gødning til planterne. Så vi anbefaler du max gør det 2 gange om året.

Hjælp en overvandet plante med sugerør

Én af de hyppigeste årsager til planter går ud, er faktisk overvanding. Men der et gammelt husmortrick du kan prøve, hvis du har været liiidt for gavmild med vandet.
Hvis en potteplante har fået for meget vand, kan du prøve at stikke sugerør ned i jordet rundt omkring i planten. Sugerørene hjælper til at jordet har nemmere ved at “trække vejret” og dermed tørre igen.

3 KOMMENTARER

  1. Hej. Hvor ofte kan man høre de forskellige ting. Kan man give sin plante for.meget næring, hvis fx stryger kanel på jorden og vander med kartoffelvand og te?

    Mvh Katrine

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her