Svigermors Skarpe Tunge, er kendetegnet ved dens lange spidse blade, som minder om sværd. Bladene er grønne med lidt mønster på, Den meste kendte af Svigermors Skarpe Tunge-arterne, har gule kanter på de lange blade. Udover at blive kaldt Svigermors Skarpe Tunge, kaldes platen også bajonetplante.

én af de få planter der tåler direkte sollys

Hårdfør plante

Planten er enormt dekorativ, med dens skulpturelle lange blade og deres fine mønster. Den er utrolig nem at holde. Faktisk har vi aldrig lykkedes med at aflive Svigermors Skarpe Tunge.
Den er meget hårdfør og behøver ikke ret meget vand. Den kan trives næsten alle steder.

Foto: Heidi Lundsgaard

Vores erfaring er at hvis den ikke trives, så gror den bare ikke. Den går ikke ud. Hvis den f.eks. ikke får nok lys, så går den nærmest bare i dvale. Når så den bliver flyttet til en mere lys placering, begynder den hurtigt at gro.

Planten du næsten ikke kan aflive

Lys og meget lidt vand

Planten skal helst stå et sted med godt lys. Gerne sollys. Den skal vandes sparsomt, lad endelig jorden tørre ud mellem vandingerne. Tjek jorden ved at stikken en finger i potten. Jorden må i det her tilfælde gerne være godt tør. Man skal dog være lidt opmærksom på hvor henne den er placeret i forhold til vandingerne. Hvis den er placeret i en sydvendt vinduekarm, kræver den naturligt mere vand end hvis den står lidt trukket tilbage i stuen uden direkte sollys.

Skriv et svar

Skriv din kommentar her
Skriv venligst dit navn her