Foto: Heidi Lundsgaard

Lykkekastanjen – Et smukt træ, der er kendetegnet ved sine smukke blade, som sidder  i et stjernemønster. En gammel historie siger, at træet bringer lykke og rigdom, i det hjem hvor det trives. Det er nu nok bare en skrøne. Men en ting er hvertfald sikkert. Træet bidrager smukt i et hjem , med sin kunsteriske udtryk.

Lykkekastanjen som på latin hedder Pachira Aquatica, vokser i de tropiske vådområder i Mellem-og Sydamerika. Selvom planten kaldes lykkekastanje, har planten intet med kastanjetræer at gøre. Lykkekastanjen har muligvis fået navnet, fordi dens blade minder om kastanjetræets blade.

Flette stammer

Lykkekastanjen kan fåes både med almindelige enkelte stammer og med stammer som er flettet sammen. Det er især ved større planter, at du vil opleve at stammerne er flettet sammen. De flettede stammer giver træet stabilitet. Samtidig får planten et smukt, dekorativt og skulpturelt udseende.
Foto: Heidi Lundsgaard

Pasning af lykkekastanje

Foto: Heidi Lundsgaard

Selvom lykkekastanjen vokser i tropiske vådområder i naturen, så har den som stueplante, bedst af at tørre let ud mellem vandingerne. Stammen optager vandet og kan faktisk holde på vandet i op til en måned. Så skulle du glemme at vande planten i en kortere periode, så er der ingen grund til panik. Så vil planten tage fra “lageret” i stammen.

Du kan med fordel overbruse din lykkekastanje med jævne mellemrum eller spraye vand på bladene med en forstøver. Det vil hjælpe planten til at holde luftfugtigheden oppe.

Placering af lykkekastanje

Lykkekastanjen bør placeres lyst, gerne i nærheden af et vindue. Planten kan ikke tåle for mange timers direkte sol. Så en optimal placering, vil være et sted hvor planten får inddirekte sollys.

Min lykkekastanje taber bladene

Især om vinteren kan du godt opleve at din lykkekastanje smider bladene. Det skyldes med stor sandsynlighed at din plante enten får for lidt sollys, eller at den har en for lav luftfugtighed. Så for at hjælpe din plante, bør du flytte den tættere på et vindue og overbruse den noget oftere. Når foråret kommer, så vil din lykkekastanje igen skyde med nye blade.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her