Foto: Heidi Lundsgaard

Lykkekastanjen, er et smukt træ, der er kendetegnet ved sine smukke blade, som sidder  i et stjernemønster. En gammel historie siger, at træet bringer lykke og rigdom, i det hjem hvor det trives. Det er nu nok bare en skrøne. Vi ved det ikke. Men noget vi ved, er at træet bidrager smukt i et hjem , med sin kunstneriske udtryk.

Lad os lære lykkekastanjen at kende

Lykkekastanjen som på latin hedder Pachira Aquatica, vokser i de tropiske vådområder i Mellem-og Sydamerika. Selvom planten kaldes lykkekastanje, har planten intet med kastanjetræer at gøre. Lykkekastanjen har muligvis fået navnet, fordi dens blade minder om kastanjetræets blade.

Lykkekastanjen er kendt for sine flette stammer

Lykkekastanjen kan fås både med almindelige enkelte stammer og med flere stammer som er flettet sammen. Det er især ved større planter, at du vil opleve at stammerne er flettet sammen, de flettede stammer giver nemlig træet stabilitet. Samtidig får planten et smukt, dekorativt og skulpturelt udseende.
Foto: Heidi Lundsgaard

Hvor ofte skal min lykkekastanjen vandes?

Foto: Heidi Lundsgaard

Selvom lykkekastanjen vokser i tropiske vådområder i naturen, så har den som stueplante, bedst af at tørre let ud mellem vandingerne. Lykkekastanjens stamme optager vandet og kan faktisk holde på det i op til en måned. Så skulle du glemme at vande planten i en kortere periode, så er der ingen grund til panik. I så fald, vil planten tage fra “lageret” i stammen.

Lykkekastanjen elsker en høj luftfugtighed. Så du kan med fordel overbruse din lykkekastanje med jævne mellemrum eller spraye vand på bladene med en forstøver. Det vil hjælpe planten til at holde luftfugtigheden oppe.

Hvor meget lys skal min lykkekastanje have?

Lykkekastanjen bør placeres lyst, gerne i nærheden af et vindue. Planten kan dog ikke tåle for mange timers direkte sol. Så en optimal placering, vil være et sted hvor planten får indirekte sollys.

Min lykkekastanje taber bladene

Især om vinteren kan du godt opleve at din lykkekastanje smider bladene. Det skyldes med stor sandsynlighed at din plante enten får for lidt sollys, eller at den har en for lav luftfugtighed. Så for at hjælpe din plante, bør du flytte den tættere på et vindue og overbruse den noget oftere. Når foråret kommer, så vil din lykkekastanje igen skyde med nye blade.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her