Mange tænker måske på badeværelset som et besværligt sted at gro planter. Men sådan behøver det slet ikke at være. Flere planter kan sagtens overleve i et mørkt og fugtigt rum.

Her får i Top 5, over vores yndlings planter til badeværelset.

Fredslilje:

Fredsliljen er en meget taknemlig plante. Den er tilmed utrolig dekorativ med sine flotte grønne blade og de fine blomster den har. Fredliljen er en rigtig god luftrensende planter, hvilket gør den også kan være en god planter at have i soveværelset.

Fredsliljen har ikke lide direkte sollys men trives rigtig godt på en mørk placering. Den elsker et fugtigt miljø og kan godt lide at bliver overbrust eller forstøvet. Den må ikke så gerne tørre ud i jorden, men derimod skal dens jord helst være fugtig. Hvis du stiller den på dit badeværelse, skal den ikke have ligeså meget vand som hvis den stod i stuen. Dette skyldes at der typisk er mere fugtig i badeværelset.

Sukkulenter:

Sukkulenter er meget taknemlige planter. De er perfekte til at stå på badeværelset på grund af den høje luftfugtighed. Mange planter skal overvejes inden de placeres i forhold til lys og varme fra radiator, men med sukkulenter er det anderledes. De tåler det meste. De må også gerne tørre ud mellem vandingerne. De kan både trives med sol, lys og skygge.

Sukkulenter fåes i mange forskellige former og farver. Det er selvfølgelig meget genereliserende at skriver at alle sukkulenter er taknemlige, men er de fleste af dem. En god tommelfingerregel er at, jo tykkere bladene er – jo lettere er de at passe.

Væddeløber:

Væddeløberen er en virkelig smuk plante. Den kan bruges både i vindueskarmen men de er også enormt dekorativ at hænge i loftet. Den fåes også i flere udgaver og farver. Den hvidbrogede udgave er mere sart i spidserne og kan nemt blive brune. Her kan de med stor fordel overbruses.

Væddeløberen kan bruges i både mørke og lyse badeværelser. De tåler dog ikke direkte sollys. Den må gerne tørre en smule ud mellem vandingerne. Om sommeren skal være opmærksom på at den skal have mere vand end normalt. Du kan læse mere om Væddeløberen her.

Guldranke:

Guldranken er ligesom Væddeløberen, både super fed i stående potter og hængende fra loftet. Det gør at der er virkelig mange muligheder med denne plante. Den er utrolig nem at passe. Den fungere både fint på en mørk placering og en lys placering.

Den kan sagtens trives med den høj luftfugtighed på et badeværelse. Guldranken kan fint tørre ud mellem vandingerne. Guldranken er utrolig god til at vise hvis den føler sig glemt. Så hænger den i bladene, men den skal bare have en sjat vand og så er den klar igen dagen efter. Du kan læse mere om guldranken her.

Bregne:

Bregner er rigtig gode til at være på badeværelset. De elsker nemlig det fugtige miljø. Bregner trives godt på en mørk placering uden ret meget lys. Bregner trives ikke hvis luften bliver for tør og derfor er netop badeværelset en oplagt placering. De trives med sparsom vanding.

Der findes mange forskellige slags bregner. Der er omkring 30 arter som bruges i Danmark. Nogle af arter kan være mere sarte end de sædvanligvis er. Fælles for alle arter er at de kan lide en fugtig luft og at de ikke kan tåle tør luft.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her