Her kommer vores erfaringer til hvad der kan hjælpe til at få planterne, mere skånsomt gennem efteråret og de kolde vintermåneder. Vi er ikke eksperter. Vi har også planter der går ud. Men vi har prøvet på at lære af vores fejl.

“Oplever du dine planter smider bladene?”

  1. Flyt rundt på dine planter. Nu hvor der bliver færre og færre timer med lys, så kan planterne godt tåle at stå i vinduet og få direkte sollys. Planterne har faktisk brug for at få lys her i den mørke tid, så flyt rundt engang imellem, så alle planterne mærker solen.

  2. Sæt din vandingsrutine ned. Helt ned. Planterne går i hi om efteråret, så derfor har de brug for mindre vand.

  3. Er du i tvivl om hvornår du skal vande? Det allerbedste du kan gøre, er at stikke en finger i jorden og mærke om jorden er tør. Hvis jorden er helt tør, så giv planten lidt vand. 

  4. Sørg for at gøde dine planter indimellem. Det kan hjælpe til at få planterne godt gennem efteråret, så de får ekstra næring.

  5. Har du planter der står tæt på vinduer/døre hvor det trækker? Så spørg endelig for at flytte dem, da planterne kan tage skade af træk.

  6. Når det bliver rigtigt koldt udenfor, og du er ude og shoppe nye planter. (Hvis man er en seriøs planteelsker, så er der ingen forkerte tidspunkter) Så sørg for at få planterne båret hurtigt ud i bilen, og sørg for de ikke skal stå i en helt kold bil.

“Gik planten ud? Skidt med det. En God steg bliver heller ikke god hver gang”

Skulle uheldet være ude, og din plante giver op. Så op på hesten igen. Det sker for alle og enhver. Se det som når du køber en god oksesteg eller bøf til et par hundrede kroner. Den bliver heller ikke lige god hver gang, selvom den har kostet lidt penge. Det er lige sådan med en plante. Du kan ikke heller vide om den har stået i træk i butikken…

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her