I vores gammel lejlighed havde vi malet nogle få vægge en farve. Vi havde en lysegrøn, en mørkegrøn og en gul. Vi elskede den fornemmelse og stemning farverne gav til rummene.

Nyt hus – nye farveregler

Da vi så skulle på plads i vores nye hus var vi enige om at vi 100% skulle have farver igen! Efter et par ture i byggemarked for at se på farver og farvekataloger, var vi ikke i tvivl om at i det nye hus blev der “0-hvide-vægge”-politik.

Vi valgte hurtigt at der skulle være én farve i hver rum. Det vigtige for os var at farvenerne skulle spillet godt sammen, så det blev harmonisk.

“0-hvide-vægge”-politik

Farvekoder

Vi har længe lovet jer et blogindlæg med alle farverkoderne og det kommer altså her.
Alle farvekoderne er taget fra Jotuns farvekataloger.

Spisestuen

Første farve er den i spisestuen. Farven hedder Devine. Farvekoden: 2108-Y37R.
Det her nok den farve vi er aller gladest for. Det er virkelig ramt spot-on. Den passer perfekt til teak møblerne og den gule farve på spisebordsstolene. Den er tilpas diskret.

samspil mellem væg, møbler og planter

Stuen

Næste farve er den i stuen. Farven hedder Blushing Peach. Farvekode: 2914-Y53R.
Til stuen gik vi efter en lidt varmere farve, fordi man skal slappe af og hygge sig i stuen. Samtidig skulle den passe til vores retro sofa og stole som vi havde købt på forhånd. Vi valgt derfor denne farve som er en tone mørkere end den i spisestuen.

Varme farve til hyggestue

Køkkenet

Næste farve er i køkkenet. Farven hedder Soft Radiance. Farvekode: 1710-Y04R.
Køkkenet ligger op til spisestuen, så det var vigtigt for os at farverne kom til at passe sammen. Denne farve er mere gullig i det end farven i spisestuen. Samtidig skulle farven også passe til den mørke træbordplade og of course til de grønne planter.

passer perfekt til planterne

Gangen

Næste farve er i gangen. Farven hedder Laurbær. Farvekode: S3010-G70Y.
Gangen binder huset sammen og derfor var det også idéen med farven. Den grønne farve er lidt mørkere end de andre i huset, men det gør bare at udtrykket sammen med de andre farver bliver mere roligt.

Rolig farve til gangareal

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her