Foto: Heidi Lundsgaard

Zamioculcas Zamiifolia – Også kaldet ZZ-planten er en smuk og hårdfør plante, der hurtigt er blevet en favorit rundt omkring i de danske hjem. Det er bestemt ikke uden grund, vi hurtigt har taget det grønne vidunder til os. Planten er en af de mest luftrensende planter, og så er den samtidig nærmest umulig at få til at gå ud.

En smuk og hårdfør plante, der passer ind i ethvert hjem

Zamioculcas zamiifolia, kan sagtens gå under betegnelsen kært barn har mange navne. Den kaldes også både zz-planten, smaragdblad og lykkebregne. Zz-planten kommer oprindeligt fra Afrika. Det er en smuk stueplante med tætsiddende, blanke mørkegrønne blade, der vokser op af flere stængler. 

Zamioculcas zamiifolia er en klar favorit, når vi ønsker noget grønt i hjemmet – og det er med god grund. Udover at være en af de mest luftrensende planter, så er den stort set umulig at tage livet af. Så ingen grund til dårlig samvittighed, når du fra tid til anden glemmer alt om at få den vandet – den har ligefrem bedre af det. Den hyppigste årsag til plantens død er nemlig overvanding.

“Har du glemt at vande din Zamioculcas Zamiifolia? Bare rolig. Ingen grund til dårlig samvittighed.”

Hvordan skal jeg passe min Zamioculcas Zamiifolia?

Vanding af Zamioculcas Zamiifolia

Planten, der oprindeligt stammer fra Afrika, har knoldelignende rødder, der gemmer på vandet. Den har derfor ikke brug for at få vand særlig tit, men den har det dog bedst, når jorden er let fugtig. Du kan med fordel stikke en finger i jorden for at tjekke fugtigheden. Vand den jævnligt ca. 1 gang om ugen.

Zamioculcas zamiifolia kan overleve længe uden vand og stadig stå frisk og grøn. Planten har nemlig rigtig godt af glemsomhed og udtørring – For planten er det faktisk langt bedre end overvanding. Så uanset hvor mange visne planter, du har måtte smide ud gennem tiden, så fat mod – ZZ-planten kan klare det.

Placering af Zamioculcas Zamiifolia

Bladenes mørke farve er et tegn på, at de er gode til at absorbere lys – også steder hvor der ikke er meget af det. Giv gerne planten en skyggefuld placering, hvor den ikke får direkte sollys.Planten kan blive op til 70-80 cm høj, men den vokser relativt langsomt. Du kan derfor regne med, at planten holder nogenlunde den samme størrelse.

Gule blade på Zamioculcas Zamiifolia

 

 

4 KOMMENTARER

  • Hej Cecilie,
   Det var jeg faktisk ikke klar over at den kunne. 🙂
   Spændene om vores også for det en dag 🙂

 1. Jeg har denne plante, og den vokser som ukrudt Har i erfaring med at beskære den? Og hvornår skal den plantes om? Jeg kunne måske også tænke mig, at den voksede, mere oprejst, ved i om den “hænger” lidt fordi den måske overvandes?

  • Hej Helena,
   Grenene på ZZ-planten er jo kraftige, så de kommer hurtigt til at hænge da de er tuinge 🙂
   Vi har ikke prøvet at beskære vores, men det bør du sagtens kan gøre. Jeg vil anbefale dig at beskære den i vækst-sæsonen. Mellem marts-september. 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her