Violinfigen – Planten med de smukke blade

0
3178

Violinfigen også kaldes Ficus Lyrata, er en utrolig populær plante. Desværre er vi rigtig mange der har problemer med at passe denne her smukke plante. Det burde ellers være så nemt, men det volder mange problemer. Den er let at kende med sin store flotte, grønne blade der, som navnet antyder, er formet som violiner. Læs med her for at blive klogere på hvad der virker og ikke virker, når du skal passe en violinfigen. Det vigtigste at have styr på med violinfigen er lysforhold, placering og vand. 

Pasning og lysforhold

Violinfigen er en af de mere sarte stueplanter. Stil den gerne på en lys placering, men den tåler ikke direkte sol. En violinfigen kan ikke lide at blive flyttet for meget på. Hvis man flytter den vil bladene ganske enkelt falde af. Find derfor gerne en fast placering til din plante fra starten af, hvor den for den nødvendig lys og samtidig undgår direkt sol. En anden ting den heller ikke kan lide er træk. Hvis den står i træk, vil bladene blive brune.

Vanding

Violinfigen kan ikke tåle at tørre for meget ud mellem vandingerne. Den vil gerne stå i fugtigt jord. Hvis den bliver for tør, vil den lave brune kanter på bladene. Det kan være en god idé at bruge en fugtmåler til violinfigen, da den kan være sart. Det er vigtigt at man tager højde for lys forholdene når man vander sin violinfigen. Hvis den står køligt f.eks. i et soveværelse, så skal den have mindre vand, end hvis den står i en varm stue.  

Gødning 


Violinfigen trives bedst med at blive gødet en gang om måneden, når den har vækstsæson i forår- og sommermånederne. Du kan med fordel bruge flydende gødning, som du kan blande i vandingsvandet. Violinfigen vokser ikke hurtigt. Men hold dog alligevel øje med om rodnettet begynder at blive for stort til potten. Plantens rødder har brug for plads til at gro. Hvis planten begynder at have lidt plads i potten, så skal du omplante til en større potte. Det mest optimale tidspunkt for omplantning er i foråret, inden vækstperioden begynder. 

Rengøring af dens blade

Fordi violinfigen har så store blade, vil der over tid samle sig støv på dens blade. Støvet hæmmer plantens fotosyntense, som holder planten sund og i vækst. Sørg derfor jævnligt at støve planten af. Synes du den begynder at blive mat og mangle glas, kan du følge dette TIP

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her