Violinfigen

0
186

Vi er rigtig mange der har problemer med at passe denne her smukke plante. Det burde ellers være så nemt, men det volder mange problemer. Den er let at kende med sin store flotte, grønne blade der, som navnet antyder, er formet som violiner. Læs med her for at blive klogere på hvad der virker og ikke virker, når du skal passe en violinfigen. Det vigtigste at have styr på med violinfigen er lysforhold, placering og vand. 

Pasning og lysforhold

Violinfigen er en af de mere sarte stueplanter. Stil den gerne på en lys placering, men den tåler ikke direkte sol. En violinfigen kan ikke lide at blive flyttet for meget på. Hvis man flytter den vil bladene ganske enkelt falde af. Find derfor gerne en fast placering til din violinfigen fra starten af, hvor den for den nødvendig lys og samtidig undgår direkt sol. En anden ting den heller ikke kan lide er træk. Hvis den står i træk, vil bladene blive brune.

Vanding

Violinfigen kan ikke tåle at tørre for meget ud mellem vandingerne. Den vil gerne stå i fugtigt jord. Hvis den bliver for tør, vil den lave brune kanter på bladene. Det kan være en god idé at bruge en fugtmåler til violinfigen, da den kan være sart. Det er vigtigt at man tager højde for lys forholdene når man vander sin violinfigen. Hvis den står køligt f.eks. i et soveværelse, så skal den have mindre vand, end hvis den står i en varm stue.  

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her