Væddeløber – Planten der er god til begyndere

1
4980

Væddeløberen er en super fin plante, som vi altid har i huset! Den er forholdsvis nem at passe, en er enormt dekorativ og så er den nem at tage stiklinger på. Vi bruger den ofte som hænge plante.

en glimrende plante for begyndere.

Væddeløberen fåes i flere forskellige farver. Mest almindelig er den helt grønne og den med hvide striber i midten af bladet. Det er en af de mest luftrensende af alle stueplanter.

Pasning

Væddeløberen skal vandes 2-3 gange om ugen om sommeren. 1 gang om ugen om vinteren. Den tåler at blive glemt engang imellem. Faktisk vil tørken være med til at få planten til at sætte flere aflæggere. Planten tåler ikke træk, ligesom den heller ikke tåler direkte sollys.

Hvis planten får brune spidser på bladene, kan man løse det ved at klippe det af i en spids. Så danner man på den måde en ny spids på bladet.

Hvis nogle blade bliver grimme, kan man klippe den tørre del af bladet. Så man bevare den friske del af bladet.

Aflæggere

Væddeløberen laver cremefarvede stængler. På stænglerne kommer der små blomster,som hurtigt forsvinder igen. Derefter kommer de nye skud. De små planter kan tages af, om sættes i jord eller vand, hvor de så vil slå rødder.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her