Væddeløberen (kaldet Chlorophytum på latin) er en super fin plante, som vi altid har i huset. Den er forholdsvis nem at passe, den er enormt dekorativ og så er den nem at tage aflæggere på. Væddeløberen er fantastisk som hængeplante. 

en glimrende plante for begyndere.

Væddeløberen har lange blade, der nærmest minder om græs. Planten hører til liljefamilien og der er omkring 40 forskellige arter. De mest kendte varianter, er den “almindelige” som har helt grønne blade og så den stribede variant, som har grønne blade med hvide striber i midten af bladet. Væddeløberen er en af de mest luftrensende af alle stueplanter.

Pasning

Om sommeren, vander vi vores væddeløber 2-3 gange om ugen, og om vinteren 1 gang om ugen. Væddeløberen må gerne tørre let ud mellem vandingerne. Så inden du vander så mærk på jorden. De øverste par cm af jorden må gerne være tør, før du vander igen. Fordi planten netop trives med at tørre let ud mellem vandingerne, så kan væddeløberen godt tåle, hvis du skulle glemme at vande den en enkelt gang.

Væddeløberen tåler ikke direkte sollys, da det kan svitse bladene. Men planten vil dog gerne have meget lys. En god placering til en væddeløber, vil derfor være i nærheden af et vindue, hvor planten får massere af indirekte sollys. En væddeløber kan dog også leve et sted med mere begrænset lys. Har du den hvidstribede variant, har den dog brug for en del sollys, hvis du gerne vil have tydelige striber. Desto mere lys planten får, desto tydligere bliver de hvide striber.

Hvis planten får brune spidser på bladene, kan man løse det ved at klippe det af i en spids. Så danner man på den måde en ny spids på bladet.

På samme måde kan man klippe noget af bladet af, hvis det bliver tørt eller skadet. På den måde kan man bevare den friske del af bladet.

Aflæggere

Væddeløberen laver cremefarvede stængler. På stænglerne kommer der små hvide blomster, som hurtigt forsvinder igen. Herefter gror der et nyt skud som bliver til en aflægger. Når aflæggeren har en passende størrelse, kan du plukke den og sætte det i jord eller vand, hvor den vil slå rødder. På den måde får du endnu en væddeløber.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her