Spøgelsestræ, passer perfekt ind i den minimaliske og nordiske stil. Det lille træ er karakteriseret ved de små blade, der er grønne på overfladen og sølvgrå på undersiden. Den særlige gråfarve, har givet planten kaldenavnene Spøgelsestræ og sølvtræ. 

“Har du en skyggefuld placering, hvor du mangler en plante? Spøgelsestræet kan trives på en mørkere placering”

Hvad er et spøgelsestræ?

På latin hedder spøgelsestræet “Corokia Cotoneaster”. Du kan også opleve den bare kaldes “Corokia”. Et spøgelsestræ kan synes lidt farveløs, men den grønne og grå farve. Men om foråret får det små gule blomster. Er du god til at passe planten gennem mange år, kan du endda være heldig at opleve, at planten får gule bær. Træets særlige udseende, har gjort det til en populær plante. Både som krukkeplante i haven (tåler dog ikke frost) og som en plante i stuerne.

Placering af spøgelsestræ

Spørgelsestræet er en af de lettere stueplanter at holde i live – Den kræver ikke det store når det kommer til pasning og pleje. Også i forhold til placeringen, er planten rimelig nem. Skyggetræet foretrækker en placering i naturligt lys, men den kan også trives på en mørkere placering.

Kan planten også placeres udendørs?

Sølvtræer kan sagtens placeres ude i en krukke. Planten tåler dog ikke hård frost. Så du kan have spøgelsestræet ude, indtil den hårde vinter kommer. Herefter kan du sætte det indenfor.

Vanding af spøgelsestræ

Du skal passe på meget ikke at give dit spøgelsestræ for meget vand. Du gør det i kærlighed, men planten kan ikke tåle overvanding. Så vær sparsom med vandkanden. Jorden skal helst holdes fugtigt hele tiden, men den må ikke føles våd. Sølvtræet tåler udtørring mellem vandingerne, men den trives ikke med det over længere tid. Vand derfor lidt men ofte, så jorden er let fugtig hele tiden. Det kan være en fordel at plante træet i en krukke med leca-kugler i bunden af urtepotten, og at vælge en urtepotte med underskål. Det vil forebygge overvandingen. På den måde kan det overskydende vand løbe fra, så plantens rødder ikke står og sopper i vand.

“Spøgelsestræet passer genialt ind i den nordiske boligindretning”

Gødning af spøgelsestræ

Gød planten ved hver tredje eller fjerde vanding gennem vækstsæsonen. Det vil spøgelsestræet takke dig for. Du kan vælge en flydende gødning, der kan blandes i vandet i i vandkanden.

Kan spøgelsestræet beskæres?

Det er ikke en nødvendighed at beskære spøgelsestræet for at det trives. Men hvis du ønsker et mere busket, og mindre ranglet udseende på planten, kan du beskære den. Planten tåler beskæring, det vil dog være mest optimalt at gøre efter vækstsæsonen er ovre. Så beskær planten i efteråret, for at opnå det bedste resultat.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her