mug på jorden i stueplanten

Har du været lige flittig nok med vandkanden, så kan du risikere at der opstår et lag hvidt mug på jorden i din potteplante. Det kommer typisk ved overvanding, hvor din plante har fået mere vand end den kan optage. 

Sådan fjerner du mug på jorden i din stueplante

Hvid mug kan med tiden skade planten og du bør derfor fjerner det. Du kan let fjerne det ved med en af disse metoder:
1. Skrab forsigtigt det øverste lag jord af planten, hvorpå muggen sidder. Du kan fx bruge en ske.
2. Drys lidt kanel på det øverste lag jord. Kanel går ind og nedbryder muggen.

mug på jorden i stueplante

Hvorfor kommer der hvid mug på jorden i min stueplante?

  • Overvanding – Hvis planten får mere vand end den kan optage, kan man risikere at der kommer et lag hvidt mug på det øverste jord i planten. Jorden står og sopper i det overskydende vand, som med tiden kan udvikle sig til mug. Se flere tegn på overvanding her
  • Placering tæt på radiator eller brændeovn – Varmen kan få jordet til at danne mug
  • Manglende dræn i potten – Hvis der ikke er dræn i potten, kan du risikere planten får mere vand end den kan optage. Det kan med tiden få jordet til at danne mug. Lav dræn ved at blande grus, leca kugler eller sten i jorden i bunden af potten.
  • Visne blade – Nedfaldne visne blade kan med tiden give mug på planten, hvis der ligger en større mængde. Fjern derfor jævnligt visne blade fra potten. Ved du ikke  hvorfor din stueplante får grimme blade, så kan du finde årsagen her

Hvid mug på bladene

Hvis din plante får hvid mug på bladene, så kan du fjerne det, ved forsigtigt at tørre bladet af med en tør klud. Hvis det ikke er nok, kan du komme lidt vand eller øl på kluden og rense bladet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her