Guldranke – Den nemme stueplante med mange muligheder

1
7429

Guldranken er klart en af planter vi har haft flest af on/off. Det skyldes primært at den er super nem at passe og at den er super dekorativ. Vi har tidligere haft et rionet hængende på væggen med potter på – fyldt med guldranker.

Den er meget taknemlig og kan nemt reddes hvis den hænger med bladene

Den er enormt fyldig og netop derfor er den fantastisk som hængeplante. Vi har fyldt en hel plantekasse med dem. Den  er suverænt en af vores yndlings planter.

Pasning:

Den er som nævnt tidligere meget taknemlig. Den kan stå både på en meget lys placering men kan også sagtens trives på en mørkere placering. Den kan også sagtens trives på et badeværelse, hvor der er lidt mørkere og højere luftfugtighed.

Den er som de fleste andre stueplanter, ikke glad for direkte sollys.

Om sommeren vander vi vores Guldranker to gange om ugen og giver dem gødning én gang hver 14. dag.
Om vinteren vander vi dem én gang om ugen og giver gødning én gang måneden.

Det kan være meget forskelligt hvor ofte man skal vande sin planter. Det kommer an på flere ting i sin bolig, f.eks. varmekilde, sollys, vinduer, temperatur osv. Derfor er det vi skriver kun vejledende. Det er ikke sikkert at dine planter har helt samme behov som vores.

Hvis du er i tvivl om din Guldranke har fået for meget vand, er det nemmeste at stikke en finger i jorden for at mærke om jorden er fugtig. Hvis den er det, kan du med fordel vente med at vande den. Hvis din Guldranke mangler vand og kærlighed, viser den dig det meget tydeligt. Bladene bliver helt triste og slatne at se på. Så skal den bare have en sjat vand et par gang i løbet af dagen, og dagen efter ligner den igen sig selv.

Med hensyn til gødning er det meget vigtigt man læser på det gødning man selv bruger. Der kan være STOR forskel på hvor kraftigt det er, og derfor hvor ofte det skal bruges.

Guldranken fåes i flere farver og størrelser.
Den fåes også hvor den klatre op af en mospind.

Guldranken er også nem at tage stiklinger af. Alt du skal gøre er at klippe et blad af med en luftrod, sætte den i vand, indtil den sætter flere rødder. Når den har lavet flere og længere rødder, sætter du den i jord. Nu har du din egen hjemmedyrket Guldranke.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her