Forestil dig at sidde på terraessen. Solen bager, og planterne tørster. I stedet for at sidde og nyde dit kolde rose, skal du nu til at rejse dig og finde vandslangen…

“Men sådan behøver det ikke at være. Vi har testet AuqaBloom fra Gardena, og vi elsker det!”

(Reklame for GARDENA)

Vi elsker at bruge tid ude i haven. Vi kunne faktisk sidde derude hele tiden, hvis altså vejrguderne var med på den ide. Desværre lidt urealistisk i Danmark, hvor der altid regner. Det er hvertfald sådan det ofte føles. Men netop fordi det er så svingende med hvor mange sommerdage, den danske sommer egentlig røster af sig. Så vil vi jo gerne bruge så meget tid i haven som muligt, på bare at være. Nyde blomsterne, drikke rose, spille spil og spise snacks. (i massevis) Derfor blev vi hurtigt helt vilde med Gardena´s AuqaBloom, som hurtigt gav os mere tid til afslapning. Når først sættet er sat op, så vander det automatisk vores planter. Noget både vi og planterne elsker. Nu kan de ikke blive glemt længere. Men hvad er Auqa Bloom egentlig?

Solceller

Gardena´s AquaBloom er et solcelledrevet vandingssystem, som kan vande op til 20 planter af gangen. Et sæt består af en pumpe til at suge vand, 20 dryppe hoveder, slange, et solcellepanel og en kontrolenhed til at indstille vandingstid. Man skal blot bruge en spand eller en regnvandstønde, lidt tid til at sætte det op, også klare resten sig selv. Nem vanding hvor du hverken skal bruge strøm eller vandhane. Man kan vælge mellem 14 vandingsprogrammer, eksempelvis at det skal vande 2 x om dagen i 20 minutter. Hvert dryppehoved kan levere op til 300 ml vand.

Er det så vanskeligt at sætte op? 

Da vi pakkede sættet ud frygtede vi om det var svært og kompliceret at sætte op. Skulle vi nu bruge massevis af timer, og blive dybt frustreret over en samle vejledning, der ikke var til at følge?
Overhovedet ikke. Matilde er klart den af os med mest tålmodighed (til sådanne projekter) så arbejdsfordelingen blev hurtigt, at hun satte det op, mens jeg ventede spændt på resultatet. Der gik ikke en gang en time – Så var vi kørende med automatisk vanding af vores planter.

Hvordan samler man det?

Stil en spand vand eller en regnvandsopsamler, og sæt pumpen ned i spanden. Herfra sættes det medfølgende slange på, som skal gå ud til hver plante. Ved hver plante placeres så et dryppehovede. Slangen kan let tilpasses med saks, så man kan få lige den afstand man har brug for mellem hver plante.

Vi har valgt at sætte det op i vores plantekasser rundt omkring vores havelounge område. Heri har vi plantet laurbær kirsebær i år, som derfor har brug for massevis af vand. Udover laurbær kirsebær, har vi plantet dværgsyrener, efeu og sået en masse blomsterfrø. Så vi kan næsten ikke vente med at se de farverige blomster, der gerne snart skulle komme frem. 

Brug det på altanen eller terraessen. Sæt det i de planter som kræver meget vand, eller som ofte bliver glemt. De vil elske dig for det.

Ser det pænt ud?

Man ser det stortset ikke. Kun spanden med solcellepanelet. Slangen kan nemt skjules i jorden i plantekasserne, og dryphovederne er meget små. Så udseende er helt godkendt herfra.

Hvor kunne det være smart at sætte op?

Det er helt oplagt at bruge AquaBloom på altanen, eller på terraessen i krukker eller plantekasser. Sørg for at vælge et solrigt sted til hovedenheden, så den får masser af energi. Tænk også over at bruge det i planter som kræver meget vand. Det smarte er nemlig at det passer sig selv, det eneste du skal sørge for er at der er vand i spanden eller regnvandstønden. På den måde bliver de følsomme planter ikke glemt, og skal du ud at rejse, så er planterne stadigvæk fine når du kommer hjem igen. Ingen planter er døde af tørst.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her