Da vi overtog huset så køkkenet ud som på billedet nedenunder. Et køkken som vi ikke var helt tilpas med. Det fungerede – men det var slet ikke vores stil. Økonomien sagde ikke ligefrem NYT KØKKEN! Men det gjorde vi! Vi begyndt derfor at undersøge hvordan vi kunne lave det lækkert uden at lave det helt om. Kunne man skifte lågerne, hvad med bordpladen, fliserne på væggen, lamperne, emhætten, fliserne på gulvet…? Mulighederne var mange og mange af dem var meget dyre!

Før billede af køkkenet:

Når økonomien ikke siger nyt køkken og man ikke kan leve med det der er i huset…

Begrænset budget

Fordi vi havde et meget begrænset budget, så var vi blevet enige om at beholde køkkenet som det var og så sparer op til et nyt. Men… Ingen af os er født med ret stor tålmodighed, så en aften fik vi nok af fliser på væggen og inden aftensmaden overhovedet var rydet af bordet, var vi begyndt at banke fliser ned fra væggen!

Ingen fliser – TAK!

Det vi troede…

Var at vi kunne fjerne fliserne, pudse væggen lidt og derefter male, så vi kunne få en ny bordplade på…. Sådan var det naturligvis ikke. Vi havde ikke tænkt over at fliser + fliselim er væsentlig stærkere end den gipsplade det var sat op på. Så da vi bankede fliser ned, lavede vi store huller i pladerne bagved og derfor skulle de også skiftes inden vi kunne komme videre. Det var ikke en del af vores “Det-gør-vi-bare-lige”-plan.


Sådan så køkkenet ud på det tidspunkt hvor vi troede vi skulle være færdig med at male. Vores tålmodighed blev virkelig sat på prøve under den her proces. Ingen af os har nogensinde bygget om, vi har aldrig sat en gipsplade op før ligsom vi heller aldrig har pillet en emhætte ned før. Vi blev nødt til at vente et par dage før nogen havde tid til at komme og hjælpe os, men så skete der også noget! Vi fik sat gips op, så vi kunne komme i gang med at spartle væggene og male. Og det blev SÅ fint.

Ny bordplade

Nu var det endelig klar til at tømreren kunne komme med vores nye træbordplade. Nu begyndte det at tage form. Det begyndte at ligne VORES køkken. Det havde vi også ventet længe på. i løbet af den ventetid vi havde og vi ikke kunne lave noget selv, blev vi i øvrigt også træt af de greb som var på køkkenet, så dem brugte vi ventetiden på at skifte.

Ingen fliser
Ny Bordplade
Nye greb

I alt brugte vi lige under 5.000 kr på at få nyt køkken. Og nu elsker vi vores køkken. Måske vil vi på et tidpunkt have skriftet alle fronterne. Men for nu er vi meget glade for det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her