Forestil dig lige, hvis  dine planter kunne blive vandet helt af sig selv. Helt uden du skulle røre en finger. Du kunne bare blive siddende og nyde dit kolde glas hvidvin og dine peanuts, mens planterne blev forkælet af med deres daglige dosis vand. Det lyder ret dejligt ikke?

“Din drøm kan faktisk blive til virkelighed”

(Reklame for GARDENA)

Nu hvor vi er bosat i Danmark, ved vi at den danske sommer kan være relativ kort. Bevares vi har sommermåneder fra juni-august. Meeeeen, antallet af sommerdage, kan være ret svigende. Og ja, nu hvor vi er i gang, så lad os da bare omtale elefanten i rummet. For den danske sommer 2020, er jo et pragteksempel på når sommeren viser sig fra den kedelige side. Våd, kold, blæsende og kedelig. Men, sådan er det i Danmark, og det tager vi med.

Meeen nu til pointen. For når vejret kan være så svigende, så er det med at nyde hver en time, der er varmt, vindstille og hvor solen er fremme. Derfor blev vi ellevilde da vi første gang hørte om Gardena´s Micro-Drip. Et vandingssystem der automatisk vander vores planter. Både vi og planterne er ellevilde. Planterne føler sig ikke længere glemt, og vi har mere tid til at nyde den gode hvidvin på terraessen, fordi det er blevet væsentlig hurtigere (og nemmere) at vande.

Micro-Drip

Gardenas Micro-Drip, er et automatisk vandingssystem som er ideelt til plantekasser og krukker. Vi startede med startpakken der indeholder de nødvendige komponenter til automatisk vanding af 7 krukker og 3 plantekasser. Pakken indeholder slange, drypvandingshoveder og en vandingscomputer, som styre vandingen. Systemet styres af en vandingscomputer, der tilsluttes vandhanen. Herfra går der slange ud til hver plante, hvorpå der sidder et drypvandingshovede. Planterne bliver vandet, ved at drypvandingshovederne står og drypper vand, i det tidsinterval med har indstillet på vandingscomputeren. På denne kan man også indstille hvor ofte systemet skal gå igang.

Er det så vanskeligt at sætte op?

Vi har jo tidligere (op til flere gange) testet hvem af os der har mest tålmodighed til at sammensætte små komponenter. Den ubetingede vinder hver gang er altså Matilde. Jeg støtter gerne op, om man skal gøre det man er god til. Derfor var jeg også denne gang hurtig til at trække mig, og Matilde fik lov til at kaste sig ud i opsætningen af systemet. Endnu en gang spændte. Der står det er nemt at sætte op, men er det så også det når det kommer til stykket?

Vi valgte at opsætte systemet i planterne på vores terraesse omkring vores havebord. Matilde gik ud kl. 09.05. Jeg vil tro at der gik ca. 50. min, så var vi klar til test. Vi må give vejledningen ret. Det var utrolig nemt at sætte op. Testen gik godt, og vi var nu klar til at nyde haven, mens planterne blev vandet automatisk.

Hvordan samler man det?

Tilslut vandingscomputeren til vandhanen. Herfra skal der gå et rør ud til plantekasserne, hvorpå det tynde rør tilsluttes. Det tynde rør skal gå ud til hver plante, hvorpå der tilsluttes et dryppehovede. Slangen kan let tilpasses med saks, så man kan få lige den afstand man har brug for mellem hver plante.

Vi har valgt at sætte det op i vores plantekasser rundt omkring vores havebord. Her har vi 2 plantekasser fyldt med forskellige planter, et bed med en bambus og et bed med et nektarintræ. Især vores bambus har brug for massevis af vand så her er det helt genialt at bruge Micro-Drip systemet, så vi ved den aldrig bliver glemt.

Brug det på altanen eller terraessen. Sæt det i de planter som kræver meget vand, eller som ofte bliver glemt. De vil elske dig for det.

Ser det pænt ud?

Du ser stortset ikke Micro-Drip systemet. Vi har valgt at sætte det op langs hegnet på terraessen, for ikke at have rør og slange til at lægge hen over fliserne. Slangen der går ud til planterne kan nemt skjules i jorden, og dryphovederne er meget små.

Hvor kunne det være smart at sætte op?

Det er helt oplagt at bruge Micro-Drip på altanen, eller på terraessen i krukker eller plantekasser. Tænk også over at bruge det i planter som kræver meget vand. Det smarte er nemlig at det passer sig selv. Systemet er også smart i sommerhuset, eller når du skal på ferie. Ingen planter bliver glemt – Så ingen planter dør af tørst.

Hvad er det smarte ved systemet?

For det første er det helt genialt, at man spare en masse tid på at vande. Fordi det hele foregår automatisk efter opsætning. Så flere timer til drinks på terraessen – Kæmpe ja tak herfra. For det andet bruger du mindre vand, ved at vande med Micro-Drip. Hvilket er godt for både miljø og pengepungen. Med drypvanding, kan man nemlig dosere vandingsmængden til hver enkelt plante, så intet vand går til spilde. Faktisk kan du spare helt op til 70% af dit vandforbrug. Dine planter vil også være taknemmelige. Systemet store nøjagtighed, og den jævne vandforsyning, vil nemlig gavne planterne og sørge for rødderne får vand. Dette får planterne mere ud af end et hurtigt regnskyl.

Det må jeg altså eje – Hvor finder jeg det?
Du kan læse meget mere om det her 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her